0

Γενιά των 592 ευρώ

Published at 10:28 π.μ. in ,

    Η αρχή

Μέχρι πριν ένα χρόνο, ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά αλλά και οικονομικά προβλήματα της χώρας μας ήταν οι πολύ χαμηλοί μισθοί που πληρώνονταν οι όλο και περισσότεροι που είχαν την τύχη να βρουν εργασία, γνωστή και ως γενιά των 700 ευρώ. Αν ρωτούσε κανείς τους αισιόδοξους της εποχής εκείνης θα υποστήριζαν πως τα πράγματα στο μέλλον θα έφτιαχναν.


Οι απαισιόδοξοι απλά περίμεναν να μείνει η κατάσταση στάσιμη. Λίγοι φαντάζονταν πως ένα χρόνο αφού χτύπησε η κρίση την χώρα μας, η γενιά των 700 ευρώ θα ήταν παρελθόν. Την αντικατέστησε μια άλλη γενιά που τα όνειρα της γκρεμίζονται πιο γρήγορα από τους προκάτοχους αυτού του τίτλου. Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ευρώ.

    Χτύπα και άλλο! Δεν θα αντέξω!

Σήμερα, η νεολαία που καταφέρνει να βγει στον πρακτικό τομέα εργασίας, είναι γεμάτη ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον που της επιφυλάσσεται. Και πως θα ήταν δυνατό να μην ισχύει αυτό αφού με 500 ευρώ ζεις κάτω από τα όρια της φτώχιας; Αυτή όμως η γενιά της ανασφάλειας, καλείται να δώσει λύσεις στην κρίση, στο πρόβλημα του γερασμένου πληθυσμού και της υπογεννητικότητας, να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία, και να αντιμετωπίσει τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα.

Και οι απαιτήσεις αυξάνουν όλο και περισσότερο με τα νέα ασφαλιστικά μέτρα οδηγώντας όλο και περισσότερους νέους  να σκέφτονται την μετανάστευση.

Ρίχνοντας μια απλή μάτια στις αγγελίες, θα παρατηρήσει κανείς πως για τις θέσεις εργασίας ζητούν είτε την υπερβολική είτε την μηδαμινή εξειδίκευση. Μια μέση οδός δεν υπάρχει και έτσι, όσοι καταφέρουν να βρουν εργασία, σκύβουν υπομονετικά το κεφάλι και ανέχονται από τα αφεντικά τους κάθε είδους συμπεριφορά που σε μια άλλη χώρα θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί παράνομη. Όχι όμως εδώ.

    Τρόικα εναντίων νεολαίας 1-0.

Η τρόικα, υποστηρίζει τον θεσμό της μαθητείας στον εργασιακό τομέα. Αυτό θα αντιστοιχεί στο 80% του βασικού μισθού και θα καταβάλλεται για έναν χρόνο. Ο θεσμός αυτός θα οδηγήσει ίσως τους νέους να μην έχουν καμία προοπτική για κανονική σύνταξη στα 35 με 40 χρόνια, αφού για όσους πιάσουν δουλειά από το 2013 και μετά, η σύνταξη θα είναι χαμηλότερη, καθώς ο θεσμός της μαθητείας αλλά και η υποαπασχόληση ή η μαύρη εργασία θα κόβουν ένα μέρος από τη σύνταξη του.

Έτσι, για μια αξιοπρεπή σύνταξη των 1000 ευρώ, ένας σημερινός 25άρης θα πρέπει να εργάζεται για 35 χρόνια με μηνιαίες απολαβές όχι κάτω των 1600 ευρώ.

Έτσι, με βεβαιότητα πλέον μπορούμε να πούμε πως βλέπουμε την πατρίδα μας να χάνει το πιο πολύτιμο και παραγωγικό της κομμάτι· τους νέους της, οι οποίοι ως άριστα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες και θα διαπρέπουν εκεί.

πηγή

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "Γενιά των 592 ευρώ"