0

Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία?

Published at 9:49 π.μ. in

Η Τρόικα απαιτεί μείωση κατώτατων μισθών.
Με αυτή την λιτή ανακοίνωση η Τρόικα διατάζει την Ελλάδα να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που σήμερα είναι περίπου 750 ευρώ μεικτά ή 570 ευρώ καθαρά.


Στην αριστερή φωτογραφία μια πάμφτωχη Ινδή προσπαθεί να θρέψει τα υποσιτισμένα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές απαίτησαν από τον υπουργό Εργασίας να ξεκινήσει συνομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με όλους τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου αυτοί να πειστούν να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο.
Αν αρνηθούν, πράγμα βέβαιο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.


Και στην δεξιά φωτογραφία ένας παχύσαρκος Έλληνας, που δεν θα γίνει ποτέ σαν την Ινδή, όμως κάποιοι παχύσαρκοι Έλληνες ως απόρροια της πολιτικής του "κυρίου" θα γίνουν φτωχοί.

Έτσι καταργείτε ο νόμος που προβλέπει ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και οδηγούμαστε στην κατάργηση της ισχύουσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης φέρεται να αντέτεινε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση των εισφορών που εισπράττουν τα ταμεία αλλά και πτώση της αγοραστικής ζήτησης. Και μετά απλά ανέφερε ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό.


Ο υπουργός είναι υπάλληλος και λαμβάνει μισθό για την εργασία του, όχι φυσικά 570 ευρώ καθαρά γιαυτό με ελαφρά καρδιά απλά αντέτεινε, και ανέφερε ότι θα ενημερώσει.

Αν μειώνανε τον δικό του μισθό στα 200 ευρώ το μήνα και όχι την ημέρα να δούμε αν θα αντέτεινε η θα ενημέρωνε......

Διαφωνία Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας είπε να σχολιάσει το θέμα. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι Ινδία και δεν πρόκειται να γίνει Ινδία.


Δεν μας λέει όμως το ΑΠΕ σε ποιους το τόνισε αυτό και αν ήπιε μετά όλη την ρετσίνα στέλνοντας τον λογαριασμό στο Μαξίμου.
Αυτός που πληρώνει παραγγέλνει την μουσική, και όσο θα πληρώνει η Τρόικα η Ελλάδα θα χορεύει και θα κάνει αυτό που της λένε.

Αν η Τρόικα θέλει η Ελλάδα να γίνει Ινδία, θα γίνει και Πακιστάν. Άλλωστε η Αθήνα τα πρωινά μοιάζει με την Καλκούτα από τους χιλιάδες μετανάστες οπότε γιατί όχι?

570 ευρώ καθαρά το 2011
400 ευρώ καθαρά το 2012
και πάει λέγοντας.....

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία?"